Program fredag DFFs stand – dag 1

FREDAG – velkommen til dag 1 på Forfatterforeningens stand, hvor spændende forfattere, illustratorer og oversætter samtaler og fortæller om ting om litteraturen, som du ikke vidste! Og husk, at vi har trådløse hovedtelefoner, så du kan lytte med i fred!

10:15 – 10.25

Åbning

Taler: Stephanie Caruana

10.30 – 11.00

Plotter eller pantser? Mød to forskellige romanprocesser (Skønlitterære)
Skriver vi efter et sindrigt, planlagt plot, eller taster vi løs og håber at bukserne og historien bærer? Mød tre forskellige forfattere med hver sin proces i en samtale om deres metoder. En plotter hæmningsløst, en anden skriver uden planlægning, den tredje ligger et sted midt imellem. Kom, lyt og stil spørgsmål om hindringer og kreative fordele ved at plotte (eller ej).

Forfattere: Ulrika Bjerregaard, Pia Konstantin Berg, Lisa Holmfjord
Moderator: Anne Zenon

11.20 – 11.50

Fortællinger til dine efterkommere – inspiration til at få liv i dine livshistorier (Fagforfattere)
Lise Bock vil fortælle om den betydning, som forskellige personers egne fortællinger har haft for hendes egen skrivning, og hun vil komme med idéer og metoder til hvordan man kan gøre de personlige fortællinger levende.

Forfatter: Lise Bock

12.10 – 12.40

Illustratoren og de sociale medier (illustratorgruppen)
Kan illustratorer bruge sociale medier til noget? Hvordan bruger den professionelle illustrator de sociale medier? Er de kanaler til til promovering, salg eller giver det bare støj i forhold til den kreative proces? Samtale

Forfatter: Zarah Juul, Josephine Kyhn og Katrine Louise Jakobsen
Moderator: Tomas Björnsson

13.00 – 13.30

Tegning og poesi (lyrikere og illustratorgruppen)
Lad ordene danne billeder. Tre digtere læser op og deres lyrik illustreres undervejs.

Forfattere: Mona Larsen, Cindy Lynn Brown, Hans-Erik Rasmussen
Illustrator: Alice Snerle Lassen

13.50 – 14.20

Fra russisk vs. Ukraisk (DOF, oversætterne)
Oversætter Trine Søndergaard i samtale med Nanna Lund mødes i en samtale om de to sprog. Efter at have været en flittig oversætter fra russisk i mange år, er Trine Søndergaard nu også begyndt at oversætte fra ukrainsk. Vi skal høre om forskellene på de to nærtbeslægtede sprog og om det store ukrainske værk, hun netop er gået i gang med.

Forfatter: Trine Søndergaard
Moderator: Nanna Lund

14.40 – 15.10

LIV som billedbog (Børn og unge)
Et tæt og gensidigt inspirerende samarbejde mellem forfatter og illustrator er en gave, der også giver til læserne. Men hvordan fænger de kreative gnister an? Det vigtige er at turde være åben og sårbar i den fælles proces. Stephanie Donsø og Anne Sofie Allermann har i det seneste år i fællesskab bragt billedbogen ‘Liv’ ind i verden.

Forfatter: Stephanie Donsø, Anne Sofie Allermann
Moderator: Tomas Björnsson

15.30 – 16.20

AI – hvad skal vi med det? Skal robotter læse og skrive til hinanden? (Kollektivsamtale)
Både forfattere, illustratorer, oversættere og forlag skæver til AI. Men kan teknologien bruges kreativt og klogt, eller er det en bombe under bøgerne og de skabendes kreativitet? Kom og hør et stærkt panel diskutere muligheder og faldgruber.

Forfatter: Signe Lyng, Stephanie Caruana
Moderator: Nanna Lund

16.30 – 17.00

Den Faglitterære Pris – på Bella Scenen (Fagforfatterne)
Den Faglitterære Pris gives til en forfatter, der formidler et kompliceret materiale til et bredt publikum. Prisen er på 75.000 kr og er finansieret af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur. Efterfølgende og undervejs reception på Dansk Forfatterforenings stand lige ved siden af Bella Scenen.

16.30 – 17.40

Receptionpå Foreningens stand (Fagforfatterne)
Den Faglitterære Pris gives til en forfatter, der formidler et kompliceret materiale til et bredt publikum. Prisen er på 75.000 kr og er finansieret af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur.

Kom og vær med til at fejre årets modtager!

 

 

Skriv et svar