Program lørdag DFFs stand – dag 2

LØRDAG – velkommen til dag 2 på Forfatterforeningens stand, hvor vi glæder os til at møde dig med en dag fuld af kompetente forfattere og vedkommende emner! Og husk, at vi har trådløse hovedtelefoner, så du kan lytte med i fred!

10:00 – 10.25

Når formen skaber medbetydning – om bogen “Papirhjerter” (Lyrikerne)
‘Papirhjerter’ er en fortælling og kan samtidig læses som ét langt digt med forskellig formgivning undervejs, hvor figurdigte og grafisk opsætning af bogstaver, ord og sætninger skaber et ekstra lag i historien, og udtrykker store følelser gennem små detaljer. Oplev forfatter Hanne Dagmar Raaberg i samtale med forfatter Dorte Schou.

Forfatter: Hanne Dagmar Raaberg
Moderator: Dorte Schou

10.30 – 11.00

Lærebøger mellem vidensformidling, pædagogik og didaktik – Fagbogen som lærebog (Fagforfattere)
Birgitte Darger deler sine erfaringer med skriveprojekter målrettet unge læsere i skolen. Hvordan skaber man både genkendelse og udfordrer de unge? Formidler en tradition og åbner for nye måder at se og læse på? Lærebogen er noget særligt: En fagbog med et formål, den bygger op til elevens eksamen, viser et fagområde og rækker ud til livet efter skolen. Det er brugsbøger med dannelsessigte. Velkommen til en fælles diskussion, der gør os alle klogere.

Forfatter: Birgitte Darger
Moderator: Henrik Poulsen

11.20 – 11.50

Sproget er min lanse (Skønlitterære)
Mød de to blændende forfattere Jens Blendstrup og Marie-Louise Hansen i en åbenhjertig og inspirerende samtale om at skrive historier, hvor forfatteren udfolder sig med en distinkt stemme. Om tekstens tone, længslen efter lister og en særlig måde at male med ord, så miljøer og mennesker stå lyslevende for læserne.

Forfattere: Jens Blendstrup, Marie-Louise Hansen
Moderator: Stephanie Caruana

12.10 – 12.40

Lyrikkens rolle i dagPoetik og debat. (lyrikergruppen)
Er samspillet med brugerne/læserne under forandring? Hvordan indgår digtningen i samtidens kulturelle og politiske meningsudvekslinger? Eller indgår den overhovedet? Med udgangspunkt i en række sætninger om lyrik fra et dobbeltopslag i Dansk Forfatterforenings medlemsblad Forfatteren vil paneldeltagerne komme med deres bud på et svar.

Forfatter: Karsten Bjarnholt, Inge-Helene Fly, Thorvald Berthelsen
Moderator: Thore Bjørnvig

13.00 – 13.30

Hvordan illustrerer man en bog? (illustratorerne)
Ord og billeder siger mere sammen. Men hvordan udvælges de rigtige passager til at blive illustreret? Og hvordan finder man det helt rigtige visuelle udtryk til historien? Hvor kommer inspirationen fra? Hør om alle de overvejelser og kreative greb, hvor det visuelle og teksten sammen gør fortællinger endnu bedre.

Illustrator: Pia Halse, Søren Jessen
Moderator: Tomas Björnsson

13.50 – 14.20

Mød årets prismodtager af den Faglitterære Pris – Fortælleglæde møder forskning (Fagforfattere)

Forfatter: (Modtageren)

14.40 – 16.00

Oversættere i krydsild (DOF, dansk oversætterforbund)
Kom og vær med, når to oversættere – og publikum! – dyster om oversættelse fra engelsk til dansk på tid. Vi inviterer muligvis også en vis ChatGPT med i løjerne.

Oversættere: Jakob Levinsen, Lærke Pade
Moderator: Nanna Lund

kort pause

16.30 – 16.50

Tegning og poesi
Er samspillet med brugerne/læserne under forandring? Hvordan indgår digtningen i samtidens kulturelle og politiske meningsudvekslinger? Eller indgår den overhovedet? Med udgangspunkt i en række sætninger om lyrik fra et dobbeltopslag i Dansk Forfatterforenings medlemsblad Forfatteren vil paneldeltagerne komme med deres bud på et svar.

Forfattere: Erik Trigger, Thore Bjørnvig
Illustrator: Toril Bækmark

17.00 – 17.30

Sådan researcher vi – Kom med ind i maskinrummet
Research kan ingen forfatter, oversætter eller illustrator undslå sig. Selv ikke i en tid med 5-sekunders adgang til, hvad der ligner troværdige kilder. Hvordan tjekker man validiteten af sin research, hvor går man hen, hvad er det nødvendige omfang, er der god og dårlig reseach, og hvad er det egentlig, man researcher?

Paneldebat: Nanna Lund, Tomas Björnsson

 

 

 

 

Skriv et svar