Bogens narrativ

 

Bogens narrativ – Hvad der sker, når bogen får sit eget liv. (Skønlitterære)
Først skriver man sin bog, og så formidler man den. Et skønlitterært værk har sin handling, men ofte er der flere historier og vinkler, der kan få bogen i medierne, og hvor du som forfatter bliver interviewet. Men hvordan finder du de vinkler? Og er det okay, hvis spørgsmålene bliver personlige, kommer tæt på? Pia Ryding og Søren Poder fortæller, hvordan de skelner og holder fast, når de giver interviews om deres romaner.

“I wish, men man kommer ikke udenom at lave PR.”

Forfattere: Søren Poder, Pia Ryding
Moderator: Anne Zenon

Søren Poder: Kort efter jeg havde udgivet min bog om et skoleskyderi, kom der en sag i Jylland med en dreng, der planlagde sådan et. Og der kom jeg en del i medierne, næsten som en slags ekspert. Man skal være forsigtig med hvordan man henvender sig og ikke oversælge sin viden. Journalisterne ved jo godt, at selvom man henvender sig om en konkret sag, er det også fordi man gerne vil have omtale på sin bog.

Pia Ryding: Jeg kan ikke forme en vinkel på forhånd, det er ikke sådan jeg er som forfatter. Jeg udgav en børnebog om en pige der ikke ville have kjole på til fest og hendes forældre synes hun skal. Jeg havde slet ikke regnet med, at folk synes den handlede om køn. Det var jo et barn.

 

Skriv et svar