Hvad kan en illustrator, som AI ikke kan?

 

 

Hvad kan en illustrator, som AI ikke kan? – AI: kreativt værktøj eller hæmsko?  (Illustratorerne)
En illustrator kan se og skabe billeder, som AI og algoritmer ikke kan alene. Men hvad er forskellen på et menneske og en maskine, når der illustreres? ‘Remixer’ AI bare det, der allerede eksisterer? Kan AI lære os om at være menneske? Og har AI flere fordomme end mennesker? Bliv klogere på det i denne yderst levende samtale mellem illustratorer!

Forfattere: Rie Skovgaard, Peter Hermann
Moderator: Tomas Björnsson

Tomas Björnsson: Det vi kan som illustratorer, er at bidrage med en historie. Vores største bidrag er, at vi kommer med den kreative, skabende hjerne. Hvis vi ikke putter noget ind, kommer der ikke noget ud. Endnu.

Peter Hermann: Vi får ikke en maskine, der skader os. Det er en grundliggende fejl, at ingenørerne tror det eneste der skader mennesket er, hvis et eller andet fysisk gør vores tilværelse usikker, men man kan også fjerne det vi elsker at lave. Det er ikke kun den økonomiske afhængighed. Gør man det overflødigt eller ligegyldigt eller dræber lysten, så er det med til at skade individet rent følelsesmæssigt.

Rie Skovgaard: Som illustrator kan jeg mærke glæden, nyde pauserne. Det kan AI ikke give mig. Den kan ikke dække samme behov. Den kan kun supplere med ideer.

2022 Tre mennesker diskuterer AI-assisteret billedskabelse demonstreret på et TV i baggrunde

2022 Farveblind AI

 

 

Skriv et svar